Tydelighed, forventningsafstemninger og viden om, hvad man selv er værd og kan tilbyde.

Når det kommer til at sætte rammerne for en god elsker-relation (eller hvad man skal kalde det), var det for mig i starten svært at finde nogle erfaringer at trække på. Dels fordi jeg selv var i tvivl om, hvad jeg egentlig søgte, men også dels fordi der intet ‘manuskript’ er i populærkulturen at tage udgangspunkt i. Af samme årsag skriver jeg mine centrale erfaringer ned her.

Som tidligere beskrevet går Alex og jeg meget forskelligt til værks, hvad elsker-relationer angår. For ikke at tale for meget på hans vegne fokuserer jeg her primært på mine egne erfaringer.

Tydelighed med hvad man kan tilbyde.

Udfordringen ved at være tydelig er, at det kræver personlig afklaring for alle parter involveret. Når jeg begynder at date en ny, er en af mine vigtigste fokuspunkter at være tydelig med, hvad jeg kan tilbyde både følelsesmæssigt, seksuelt og tidsmæssigt. Dertil er det vigtigt for mig at være tydelig med grænserne for elsker-relationen.

I mit tilfælde: Som udgangspunkt har jeg faktisk ingen begrænsning på det følelsesmæssige område. Forelskelse er kun velkomment, så længde det varer, og jeg har lyst til at knytte mig tæt til en elsker. Jeg sætter ingen følelsesmæssige begrænsninger op for mine relationer. Jeg har ikke oplevet at blive mere såret, end jeg kunne holde til, og jeg holder af at lukke nogen helt ind til mine allermest sårbare hjertekamre. Det er dér, jeg oplever den største nærhed, og den bytter jeg glædeligt med muligheden for at blive såret.

Både seksuelt og tidsmæssigt har jeg dog begrænsninger. Jeg har ikke ubeskyttet sex, og jeg har ikke ubegrænset tid. Det optimale for mig er at ses engang om ugen eller nogle gange om måneden (alt efter hvad der passer i den konkrete situation), hvis vi udvikler et længerevarende forhold. For mig fungerer det godt at opføre sig som kærester, mens man er sammen, men derudover ikke nødvendigvis have aktier i hinandens øvrige liv. Der er ingen forbudte samtaler, aktiviter eller følelser.

Grundlæggende er det, jeg søger, et klassisk elsker-forhold, som vi kender det fra litteraturen.

Forventningsafstemninger

Min erfaringen er endvidere, at det skaber tryghed at være tydelig, og tryghed sætter grundlaget for en tættere, vildere og sjovere relation. Derfor laver jeg relativt tidligt en forventningsafstemning, hvis der er behov for det.

Jeg synes, at det er fantastisk, hvis min elsker har lyst til at indvolvere sig i mit liv, møde mine veninder og få en relation til Alex! Eksempelvis havde jeg en tidligere elsker med til mit og Alex’ bryllup. Det var så smukt, at han var der. Som regel har jeg oplevet, at det er mine elskere, der har været lidt tilbageholdende i starten. Andre har først mødt mine venner, når vi er stoppet med at have en elsker-relation og i stedet er blevet venner.

Dog har jeg den begrænsning, at Alex er min førsteprioritet. Alex og jeg har et hierarkisk opbygget forhold – hvert fald som det er nu. Dermed har Alex også muligheden for at nedlægge veto og afbryde mine forhold (det gælder også omvendt). Det har dog endnu ikke været særlig aktuelt.

Ofte har jeg datet mænd, der selv er i åbne forhold, og derfor kommer det meste af ovenstående af sig selv. Hvis ikke siger jeg det på en af de første dates.

Hvad man selv er værd

Alex og jeg har lidt forskellige opfattelser af, hvad vi kan tilbyde. Som udgangspunkt har jeg et meget priviligeret datingliv, hvor jeg vælger mænd til eller fra: female choice. Derfor føler jeg også, at jeg kan stille høje krav til de mænd, jeg ønsker at have i mit liv. Jeg vil hellere ikke date nogen, end at date en, hvor relationen ikke er ligeværdig, eller vi spilder hinandens tid.

Mest af alt går jeg efter kemi. Jeg forelsker mig i mænd, der kan udfordre mig, og jeg leder gerne længe efter dem. Hvis jeg finder den rette, skriver jeg først. Jeg giver også den første drink, og jeg går gerne direkte hen og starter samtalen, hvis jeg kan se på ham, at han er in the know. Dette uanet om det er i byen, i indkøbscenteret, til foredrag eller på gaden. Der kan gå længe mellem, at jeg møder nogen interessante, og livet er sjovere, hvis man griber dets chancer.

Til dem af jer, der ikke allerede gør det: På min instragamprofil @mitaabneforhold kan I følge mange flere af mine overvejelser om den her slags. Jeg laver ofte stories, hvor jeg snakker om, hvad jeg gør i de konkrete situationer, jeg står i. Kys <3

2 Replies to “Tydelighed, forventningsafstemninger og viden om, hvad man selv er værd og kan tilbyde.”

  1. Jeg elsker at følge med i din blog (igen ), og har fulgt med fra starten! Hvem af dine tidligere elskere var med til brylluppet? Det var så smukt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *