Ofte stillede spørgsmål: første samtale og første date udenfor forholdet.

Jeg har oprettet en Q&A-kategori, hvor jeg samler svarene på ofte stillede spørgsmål. Dette er part 1.

Hvem af jer foreslog, at I skulle have et åbent forhold?

Jeg har altid vidst, at jeg ønskede mig at have et åbent forhold. Da jeg var 14 år – inden jeg endnu havde haft en kæreste – var jeg sikker på, at det på langt sigt ville være en god måde at have et meningsfuldt forhold på. Dengang tænkte jeg, at det nok mest ville give mening at åbne forholdet, når ens børn var flyttet hjemmefra eller benytte sig af det, hvis en af parterne var ude at rejse.

Engang på Roskilde mødte jeg en fyr, der faktisk levede i et åbent forhold. Selvfølgelig var jeg sammen med ham, og i den forbindelse fortalte han også om sine erfaringer. Jeg kan huske, at vi havde virkelig god seksuel kemi, og efter Roskilde besøgte jeg ham et par gange i København.

Op igennem mine teenageår udviklede min seksualitet sig, og jeg blev kun mere sikker på min intuition. Hver gang jeg begyndte at date en ny fyr, præsenterede jeg altid idéen om et åbent forhold. Dog lød det entydigt nej fra dem. Det accepterede jeg uden videre. Det er ikke en dealbreaker for mig.

Da jeg mødte Alex, stillede jeg selvfølgelig ham samme spørgsmål. Alex havde aldrig hørt om konceptet før, men han var øjeblikkeligt klar på idéen. Åbenbart havde han den forestilling, at han ville forblive ungkarl, til han var langt over fyrre, fordi han ønskede friheden til at være sammen med mange kvinder. På den måde var det faktisk en dealbreaker for ham, selvom han hidtil ikke havde været klar over det.

Som I nok kan forestille jer, så gik de indledende samtaler rigtig let. Vi var meget enige om, at det var dét, vi ønskede at arbejde os hen imod. Jeg havde dog ingen interesse i andre mænd det første år. Der var jeg i en stormende (gengældt) forelskelse i Alex.

Hvordan var første date uden for forholdet?

Desværre var Alex mig utro i starten af vores forhold. Det er en længere historie, men dengang var jeg selvfølgelig meget skuffet over ham, fordi jeg ikke forstod, hvorfor han ikke blot havde ‘spurgt om lov’. Jeg havde formentlig sagt ja. Det tog mig længere tid at forstå Alex’ antagelse om, at folk forlader ham. Meget har ændret sig siden da, men dengang var han fanget i en selvopfyldende profeti om, at man ikke kunne regne med andre mennesker. (Når man kigger på hans baggrund, forstår man dog virkelig godt hvorfor). Frygten for at blive forladt drev ham til at se en back-up-pige (?!), så han havde hende, når jeg i en nær fremtid alligevel ville kassere ham.

Efter det tillidsbrud brugte vi omkring et år på at opbygge en ny tosomhed. Retrospektivt kan jeg se, at det bandt os meget, selvom jeg stadig godt kunne havde været det foruden. Vi lærte hinandens mest ærgerlige sider at kende, og jeg endte med at komme helt ind under huden på ham, hvor ingen kvinde havde været før.

Utroskaben ændrede ikke mit billede af, at jeg i fremtiden ønskede et åbent forhold. Dog besluttede vi – grundet Alex’ utroskab – at jeg skulle være den første, der skulle date en anden. Generelt har jeg svært ved at finde mænd, jeg ønsker at date, og dengang blev det ikke lettere af, at jeg ikke ville bruge Tinder. Tinder er ikke et ret anonymt medie, og vi var ikke klar til at være åbne om vores konstellation. Derfor oprettede jeg en profil på Victoria Milan, hvor jeg mødte en singlefyr, jeg var på en enkelt date med.

Vores date gik virkelig godt, og jeg var egentlig klar på at se ham igen. Dog havde Alex det rigtig svært ved ham, så jeg brød kontakten efter første date. Det vigtigste er som sagt, at både Alex og jeg trives i det.

Efterfølgende gik vi meget langsomt frem i en lang periode. Når jeg skulle på date, ville Alex have fulgt kontakten, og første møde ville være om dagen et par timer. Først når Alex var tryg i det, ville jeg drikke alkohol eller bruge længere tid med fyren. En god tommelfingerregel er, at man aldrig kan gå for langsomt frem.

På tilsvarende vis tog vi det også stille og roligt med Alex’ første dates. Problemet var dog, at han havde sværere ved at finde kvinder, der ønskede at date en mand, der allerede var i et forhold. Det betød også, at jeg var noget mere kompromisvillig, så Alex havde mere fleksibilitet. Heldigvis er dette også en helt anden situation i dag.

Efter opstartsperioden begyndte vi at bløde rammerne op. I dag er vi begge som udgangspunkt helt trygge i, at den anden tager på date. Vi forholder os dog stadig til den konkrete situation, som vi laver aftaler ud fra. Vi har ikke ét sæt regler, der gælder i alle situationer, men tilpasser det den enkelte date.

Det tog ca. et års tid, før vi rigtig fandt vores måde at gøre det på. Som I nok kan høre, har det ikke været helt let at komme hertil, hvor det for alvor er blevet sjovt. Det tænker jeg dog er ret forventeligt for de fleste par. Man er virkelig sårbar i starten, og det er nærmest umuligt, at ingen bliver sårede på et tidspunkt. Det vigtigste er blot, at man formår at løse situationerne blandt andet ved at lytte til den anden, acceptere grænser og være god til at sætte ord på de svære følelser. Som par kan man også vokse meget af de udfordringer, for man lærer hinanden at kende i situationer, som de fleste ikke får lov at opleve deres kæreste i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *